Chcesz mieć dobrze płatną pracę?
Być specjalistą na skalę światową z kultury, którą chce poznać coraz więcej turystów z Polski i zagranicy?
Dołącz do klasy o profilu kaszubskim. Klasa ta to ewenement w Polsce. Stara się połączyć współczesną modę na odkrywanie korzeni z profesjonalizmem; kulinarnych odkryć z zapomnianym językiem.
Uczniowie poza podstawą programową MEN – czyli technik żywienia i usług gastronomicznych; poznają kulturę, tradycję, kuchnię kaszubską.
W programie liczne wyjazdy; spotkania z restauratorami, którzy odnieśli sukces w tej materii, praktyki w najlepszych restauracjach.
Nasza szkoła bowiem to przede wszystkim łączenie praktyki z wiedzą i przyszłością ucznia. Dlatego absolwenci mają pracę, a nawet spełniają marzenia o własnym lokalu gastronomicznym.
Wykorzystaj szansę – zdobądź zupełnie nową specjalizację. Kaszubi i ich kuchnia poszukiwani są również w wielu restauracjach poza granicami Polski, gdzie te oryginalne smaki przyciągają turystów.
Patronat nad klasą objęli: senator Kazimierz Kleina, Zrzeszenie Kaszubsko-Pomorskie oraz Radio Koszalin.