Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Technik usług kelnerskich

Na starcie otrzymasz strój kelnera.

Będziesz wyjeżdżał do najlepszych restauracji w Polsce.

Nie płacisz za produkty wykorzystywane podczas zajęć praktycznych.

Nasza pracownia obsługi konsumenta spełnia najwyższe standardy.

W szkole nie pobiera się żadnych dodatkowych opłat.

Szkoła nie tylko uczy, ale też bawi:

- spływy kajakowe,

- warsztaty tematyczne,

- pikniki integracyjne,

- konkursy wyjazdowe.

Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności z obsługi:

- kelnerskiej,

- baristycznej,

- barmańskiej,

- dietetycznej,

- sommelierskiej,

- kiper herbaciany.



W trakcie nauki w zawodzie technik usług kelnerskich będziesz:

- poznawać sekrety sztuki kelnerskiej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu,

- uczyć się samodzielnego planowania pracy i prowadzenia restauracji,

- zdobywać wiedzę dotyczącą zarządzania personelem zajmującym się obsługą gości,

- organizować pracę, przydzielać zadania,

- poznawać sztukę obsługi kelnerskiej i baristycznej,

- zdobywać wiedzę barmańską i sommelierską,

- poznawać metody podnoszenia rentowności restauracji,

- brać udział w prestiżowych konkursach,

- poznawać zasady savoir-vivre,

- zdobywać niezbędne w zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych.


Po ukończeniu technikum w zawodzie technik usług kelnerskich możesz:

- prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie gastronomii,

- pracować jako menadżer restauracji,

- wykonywać usługi kelnerskie,

- pracować indywidualnie w małych zakładach gastronomicznych lub zespołowo w dużych kompleksowych instytucjach, hotelach, restauracjach, kawiarniach, pubach, barach,

- sporządzać potrawy i napoje,

- organizować, planować i rozliczać usługi gastronomiczne.


Dobry serwis może uratować złe jedzenie. Ale dobre jedzenie nigdy nie uratuje złego serwisu.