Na starcie otrzymasz
strój kelnera.
Będziesz wyjeżdżał do najlepszych restauracji w Polsce.
Nie płacisz za produkty wykorzystywane podczas zajęć praktycznych.
Nasza pracownia obsługi konsumenta spełnia najwyższe standardy.
W szkole nie pobiera się żadnych dodatkowych opłat.
Szkoła nie tylko uczy, ale też bawi:
- spływy kajakowe,
- warsztaty tematyczne,
- pikniki integracyjne,
- konkursy wyjazdowe.
Tylko u nas masz możliwość zdobycia dodatkowych umiejętności z obsługi:
- kelnerskiej,
- baristycznej,
- barmańskiej,
- dietetycznej,
- sommelierskiej,
- kiper herbaciany.
W trakcie nauki w zawodzie technik usług kelnerskich będziesz:
- poznawać sekrety sztuki kelnerskiej pod kierunkiem doświadczonych nauczycieli zawodu,
- uczyć się samodzielnego planowania pracy i prowadzenia restauracji,
- zdobywać wiedzę dotyczącą zarządzania personelem zajmującym się obsługą gości,
- organizować pracę, przydzielać zadania,
- poznawać sztukę obsługi kelnerskiej i baristycznej,
- zdobywać wiedzę barmańską i sommelierską,
- poznawać metody podnoszenia rentowności restauracji,
- brać udział w prestiżowych konkursach,
- poznawać zasady savoir-vivre,
- zdobywać niezbędne w zawodzie umiejętności z zakresu języków obcych.
Po ukończeniu technikum w zawodzie technik usług kelnerskich możesz:
- prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie gastronomii,
- pracować jako menadżer restauracji,
- wykonywać usługi kelnerskie,
- pracować indywidualnie w małych zakładach gastronomicznych lub zespołowo w dużych kompleksowych instytucjach, hotelach, restauracjach, kawiarniach, pubach, barach,
- sporządzać potrawy i napoje,
- organizować, planować i rozliczać usługi gastronomiczne.
Dobry serwis może uratować złe jedzenie. Ale dobre jedzenie nigdy nie uratuje złego serwisu.